Kirjapaino Uusimaa ja ESA Print yhteen, suuntana kokonaisvaltaiset markkinointiratkaisut

Kirjapaino Uusimaa ja ESA Print yhteen, suuntana kokonaisvaltaiset markkinointiratkaisut

Markkinointi elää nopeaa muutosta digitalisoitumisen vuoksi, painotuotteen rooli säilyy kuitenkin vahvana. Tässä tilanteessa Keskisuomalainen Oyj ja Mediatalo ESA Oy ovat yhdistäneet voimansa. Kirjapaino Uusimaan ja ESA Printin toiminnot yhdistetään syyskuun alussa. Yhteisyritys aloittaa toimintansa ESA Print Oy:nä, osana yrityksen uudistuvaa strategiaa myös nimi tullaan uudistamaan.

Yhdistyminen synnyttää markkinoille erityisen vahvan ja kehittyvän painoalan yrityksen, joka palvelee asiakkaitaan entistä monipuolisemmin aikakauslehtikentässä ja markkinointiratkaisuissa myös sähköistyvän viestinnän puolella.

– Tällä järjestelyllä haluamme laajentaa palvelutarjoomaamme painomarkkinassa digitaliseen suuntaan ja samalla vahvistamme asemaamme Etelä-Suomessa. Yhteistyö syventää entisestään hyvää yhteistyötämme Mediatalo ESA:n kanssa ja vahvistaa tuoteportfoliotamme digitaalisten markkinointiratkaisujen osalta. Näin pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisemman ja laadukkaamman palvelun myös valtakunnallisesti, kommentoi Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

– Kahden vahvan brändin yhdistyessä muodostuu Suomeen uusi kilpailukykyinen palvelutalo, joka tuottaa aikakauslehti- ja mainospainotuotetarjonnan rinnalle uusia monikanavaisia viestintä- ja markkinointipalveluja, kuvaa tilannetta ESA Print Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Porkka.

– Tämä yhteisyritys on meille hyvä ratkaisu, joka lisää yhteistyötämme Keskisuomalaisen kanssa, sanoo Mediatalo ESA Oy:n toimitusjohtaja Jukka Ottela.

ESA Printin Oy:n omistus jakautuu siten, että 60 % yrityksestä omistaa Keskisuomalainen Oyj ja 40 % Mediatalo ESA Oy.

Lisätiedot: Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi, 050 688 33, ESA Print Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Porkka, 050 3365 446 ja Mediatalo ESA Oy:n toimitusjohtaja Jukka Ottela, 044 7360 202.

Keskisuomalainen Oyj on pörssissä noteerattu viestintäyhtiö, joka kustantaa 25 tilattavaa lehteä, 22 kaupunkilehteä ja neljää erikois- ja ammattilehteä. Tuotteemme tavoittavat päivittäin 2,3 miljoonaa lukijaa. Tunnetuimpia lehtinimikkeitämme ovat Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Iisalmen sanomat, Warkauden Lehti, Aamuposti, Keski-Uusimaa, Uusimaa, Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Vantaan Sanomat, Tamperelainen, Turkulainen ja Suur-Jyväskylän Lehti.  Kustannustoiminnan lisäksi konsernilla on 4 sanomalehtipainoa, sanomalehtijakelua, markkinointiviestintää sekä tutkimustoimintaa. Konsernin vuoden 2014 liikevaihto oli noin 158 miljoonaa euroa ja se työllisti 1370 ihmistä. www.keskisuomalainen.com

Kirjapaino Uusimaa on osa Keskisuomalainen-konsernia ja se on erikoistunut aikakauslehtiformaattisten järjestö- ja asiakaslehtien sekä mainospainotuotteiden painamiseen ja valmistamiseen. Kirjapaino Uusimaa toimii Porvoossa. www.kirjapainouusimaa.fi

Mediatalo ESA on Päijät-Hämeen johtava mediayhtiö, joka on erikoistunut painettujen ja digitaalisten sisältöjen sekä mediapalveluiden tuottamiseen. Mediaperheeseen sisältyvät sanomalehdet, verkkopalvelu, radio sekä paino- ja jakelupalvelut. ESA Print on ollut Mediatalo ESA Oy:n tytäryhtiö. www.mediataloesa.fi

Esa Printin palveluvalikoima kattaa arkki- ja digipainotekniikan koko kirjon. Tarjoamaan kuuluvat myös erilaiset monikanavaiset markkinointiviestinnän kokonaisratkaisut sekä videotuotannot. www.esaprint.fi